Natascha Linea

mine tanker om en evt ny hjemmefødsel

2. juni 2018

Nu hvor jeg er blevet gravid igen, høre det jo med at jeg om ca 6 måneder igen skal igennem en fødsel. Jeg tænkte nærmest samme jeg var ved lægen “HJEMMEFØDSEL”

jeg vil ikke føde på sygehuset, jeg vil for alt i verden undgå det! – Jeg har ser rigtig mange kommentare på, hvordan jeg dog tør at føde hjemme igen. Jeg forstår det virkelig ikke for Min hjemmefødsel med Novah gik jo rigtig godt og lige efter bogen. jeg fik veer og de udviklede sig stille og roligt, jeg fik presseveer og ud kom han. Præcis som en vellykket fødsel.

Men den fejl jeg  lavede var. Det er jo ikke sikkert det var derfor den sad fast men det kan være en af årsagerne til det.

lige efter jeg fødte Novah dukkede min far op, Lia vågnede og der skete pludselig mange forstyrrende elementer omkring mig. hvilket gjorde jeg nok ikke udløste nok oxytocin. Oxytocin er med til at sætte amningen i gang og det er også med til at få kroppen til at udstøde moderkagen. jo mere i ro og jo mere tryk man er jo mere oxytocin udløser kroppen også. Men da der skete alle disse ting omkring mig kort efter fødslen kan det være årsagen til at moderkagen ikke ville ud. Da jeg måske blev lidt stresset og ikke udløste nok oxytocin

Men udover det gik min hjemmefødsel jo PERFEKT. jeg fik en dejlig velskabt dreng, min datter vågnede så fredeligt og fik sine pakker som hun sad med på gulvet, alt var virkelig perfekt. Ja jeg kom da hurtigt en smut på sygehuset og ja mistede en del blod, men jeg stoler på de havde det hele under kontrol og jeg var på INTET tidspunkt bange for at jeg var i fare for at komme til skade eller dø! – Jeg var så tryk under hele forløbet af hvad jeg husker tilbage. – Sagde roligt farvel til Lia og vi kom stille og roligt afsted til sygehuset, intet drama og intet panik! Bliver så træt når blandt andet medierne overdramatisere min hjemmefødsel, for på intet tidspunkt var det ved at gå galt, og på intet tidspunkt var det dramatisk eller akut! – Det var en rolig og hyggelig hjemmefødsel. SOM JEG 100% GENNEMFØRE IGEN!!

Det jeg vil lave anderledes denne gang vil helt sikkert være at have meget mere ro omkring mig når jeg skal føde moderkagen, og vente med at fx vække Lia og vente med at min far skal komme og se blop. have meget mere tro til at min krop kan få ro og fred til selv at udstøde moderkagen.

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar