Novah Noice

Novah har opgaver i hjemmet

15. september 2017

Hvornår skal børn have små opgaver i hjemme? Kan børn få opgaver for tidligt? Min holdning er nej, børn kan næsten ikke være for små før de begynder at få små opgaver i hjemmet som selvfølgelig er tilrettelagt efter deres evne og niveau.

Novah er 18 måneder gammel og har en fast opgave i hjemmet og når han har lyst til at hjælpe har han to, jeg mener ikke der er spor for tidligt og Lia var cirka på samme alder da hun begyndte at hjælpe til, Novah han tager sin tallerken ud hver gang han har spist og når han har lyst til at hjælpe hjælper han med at dække og tage af bordet til/fra aftensmaden.

Jeg mener det er vigtigt at opdrage børn med at de skal hjælpe til i hjemmet, og så kan man lige så godt starte lige så snart de kan gå stabilt med noget i hånden, for så skal vi ikke til at lære ham det når han er 2 eller 3 år gammel, så er det bare noget han ved skal gøre og noget som bare er en vane sag fordi han er vokset op med at det er sådan man gør, jeg har nu i cirka 14 dage ladet ham gå ud med sin tallerken selv og der har ingen problemer været, han siger “tak” når han er færdig med at spise tager sin tallerken uden jeg behøver at sige noget og går ud mod køkkenet med den. I dag hjalp han både med at dække bordet og han hjalp med at tage ud af bordet, jeg er så stolt af Novah når han allerede nu som 18 måneder gammel hjælper til i hjemmet.  Jeg tror på jo tidligere man starter med små pligter og jo mere man leger dem ind i hverdagen når de er helt små, jo mindre problemer har man med dem når de bliver ældre

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar