Natascha Linea

Hvem har jeg set i dag :-D

9. september 2017

 

I dag var hele Gedser og omegn inviteret til at komme med op til Gedser Remise og indvie det gule palæ, nu ved i nok ikke hvad det gule palæ er men det har været med i Olsenbanden på sporet i 1975København og DSB ønskede ikke og bevare det, dette meldte de ud i efteråret 2014 og de ønskede  derfor nedrivning til det gamle palæ, – der blev hurtigt startet en underskrift indsamling og bane Danmark valgte at forære tårnet til den officielle danske Olsenbandens fanklub

Her valgte den danske fanklub  at starte en indsamling op og ved hjælp af lokale sponsorer, private folk og større virksomheder  fik de stablet penge nok sammen så det d 3 September 2016 kunne flyttes fra København til Gedser.

Kort efter palæets flytning til Gedser begyndte et større renoveringsarbejde både indvendigt og udvendigt og i dag d 9/9-2017 er det gule palæ nu endeligt officielt åbnet og klar til at hele Danmark og Tyskland kan se det nye Olsenbanden museum.

Gedser Remise er et jernbane museum hvor man kan se en masse gamle toge og andre gammelt Bane Danmark rekvisitter. Da mig og min familie i dag var nede og kigge faldt vi over Bane Danmarks gamle tidsplan fra 1933 det er helt nøjagtigt 83 år siden. Dengang tog en togtur fra Københavns hovedbanegård  til Århus banegård i gennemsnit 4½ time, og i dag i 2017 tager det 3 timer og 15 min – Så bane Danmark er på 83 år blevet 45 minutter hurtigere – Jeg er godt nok ikke særlig imponeret over deres fremskridt af Danmarks toge

Jes Holtsø og Morten Grundwald fra Olsenbanden kom forbi og var med til indvielsen af de gule palæ – i filmene spiller de hhv Børge – Kjeld og Yvonnes søn og Benny “Skide godt Egon” 

Her står Lia ved siden af en af de originale Olsenbandens biler, hvor er det egentligt ret vildt at den stadig køre så godt den dag i dag.

Og selvfølgelig var min familie med til denne hyggelige regnvejrsdag

hvor vi stod i to stive timer i regn og blæst, men det vigtige er at børnene hyggede sig 🙂

 

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar