Gæsteblogger

Kan man amme tre børn i tre forskellige aldre?

15. maj 2017

EFTER AFTALE MED LUNA SKRIVER JEG OM ET INTERVIEW MED HENDE <3

Mit navn er Luna, jeg er 23 år gammel og er mor til Zacharias på 2,5 år, Felix på 1,5 år og er gravid med barn nummer 3 som melder sin ankomst start August, det bliver 2 år og 10 mdr. mellem nummer 1 og 3. Til hverdag studerer jeg på Randers HF og VUC første år, jeg er oprindeligt uddannet social- og sundheds-hjælper, men grundet massive nedskæringer var det ikke et fag jeg kunne stå indenfor, og jeg valgte derfor om at gå videre med min barndoms-drøm og læse til astronom.


Zacharias var ønskebarnet og kom da jeg kun var 20 år gammel, aldrig har jeg været lykkeligere! Lige efter han var født kiggede mig og min kæreste på hinanden og sagde vi ville have en mere, der blev aldrig snakket rent praktisk, vi vidste begge bare at det var et ønske, uden at sige mere! Jeg har altid ønsket at give mine børn søskende da jeg selv er vokset op som enebarn, og virkelig har manglet noget i min hverdag. Så da min ældste, Zacharias, var 4 mdr gammel, var jeg endnu engang gravid og 9 måneder senere kom Felix til verdenen. Allerede kort tid efter kunne jeg mærke ønsket om endnu et barn var der, jeg elsker at være gravid og elsker børn og ønsket om en stor familie blev større og større, så derfor følte jeg slet ikke det var tid til at stoppe. Det var selvom ALLE havde sagt hvor hårdt det ville være med 2 små, så tætte børn, så synes jeg bestemt IKKE at det var galt, jeg nød det og jeg nyder det stadig!

Dog kom der splid i forholdet og vi skulle lige finde hinanden igen, derfor gik der lige knap et år, og denne gang var det planlagt til punkt og prikke, da det lige passede med at jeg kunne tage min eksamen og føde et par måneder senere. Folk reagerede bestemt ikke positivt, min mor og far tog det rigtig fint, men alle venner omkring mig og generelt i min omgangskreds havde intet pænt at sige, jeg var forberedt fordi folk i forvejen havde reageret kraftigt da jeg ventede Felix, men det gjorde stadig utroligt ondt, for de var jo ikke i mit sted og vidste bestemt ikke hvad jeg/vi kunne holde til!
Derudover har jeg mødt mange dømmende kommentarer i henhold til min alder, folk mener jo næsten at jeg smadre min fremtid, for så ung og med 3 små børn, så kan ingen da klare en uddannelse! Og burde jeg ikke også at nyde min ungdom bare lidt? Men jeg har da alligevel formået at gennemfører mit første år på HF som solomor i hverdagene og gravid med diverse gener og jeg har fået 12-taller i alle mine terminsprøver, og jeg NYDER mit liv som det er og har bestemt intet behov for at være ung nu og her.

Mange vil sikkert tænke, hvor går grænsen og om vi skal have nummer 4, det ved jeg ikke, jeg tror min lyst ville være der uden tvivl, men vi bliver nok også nød til at prioriterer praktisk og uden bil og andre ting, så kan det godt blive meget med 4 små, men det må tiden vise, jeg drømmer i hvert fald 100% om flere børn i fremtiden, det kan jeg ikke løbe fra!
Det er ingen hemmelighed at jeg ammer begge mine drenge og hvis ikke de fravænner, så kommer jeg til at amme 3 børn til sommer, dette kan du læse mere om på min blog. Her

Jeg tror på at lade naturen gå sin gang og at børnene selv siger fra, for det første er modermælk hammer sundt og godt, også når barnet er 2 – 3 – 4 år, men derudover så tror jeg på at det at efterkomme mine drenges behov giver øget selvværd for dem, for så længe de efterspørger er der et reelt behov.
Grunden til jeg ikke bare siger stop til den store især, er at jeg ved at det kan afhjælpe drengene til at komme over eventuel søskende jalousi, det kan gøre en hård tid for dem til en positiv oplevelse, fordi de stadig kan få den tryghed og nærvær de efterspørger, og det er jo ikke deres valg at skulle have søskende så tæt på og derfor ser jeg endnu mindre grund til at fratage det fra dem. Tanken om at amme tre skræmmer mig bestemt ikke og faktisk tror jeg det kommer til at lette byrden for mig i en hård opstarts periode, for jeg er alene med drengene i alle hverdage, og sådan bliver det også fra start af når nummer 3 kommer.


Det at jeg ammer begge drenge gør også at vi alle sover sammen i en stor seng. Vi Samsover, noget som rigtig mange heller ikke forstår! Det er ikke kun på grund af amningen, eller fordi det er hyggeligt, men fordi det for mig er naturligt! Vi er flokdyr fra natur af og har altid sover med vores børn og jeg sover bedst med mine drenge tæt, de får lov til at blive, ligeså længe de vil! Og lillebrøster (vi kender ikke kønnet for fødslen) skal selvfølgelig også være med, at skulle samsove med 3 børn kan for mange virke skræmmende, hvad nu hvis de store ligger sig på den lille? Eller at jeg gør for den sags skyld? Heldigvis så ved jeg hvad man skal/ikke skal, eksempelvis så skal man ikke dele dyne og jeg har tænkt mig at ligge i mellem børnene og skærme den yngste i en babynest. Jeg har skrevet mere om samsovning, lige her

forholdsregler og hvorfor det ikke er farligt her. Jeg er generelt ikke en der tager sorgerne på forskud og tager en ting af gangen, ser på situationen når vi er i det, for jeg kan alligevel ikke forudse hvordan det vil blive til den tid!
Jeg valgt at få 3 tætte børn og er gået imod rigtig manges overbevisning, mange havde travlt med at jeg skulle tage en slapper og passe på mig selv, men forfanden.. Man skal gøre det der gør en glad, og det gør mine børn og tanken om en stor familie! Mit aller bedste råd til familier som overvejer det samme er helt klart at kaste jer ud i det, såfremt i føler at overskuddet er der, for mig er ting som økonomi overhovedet ikke en hovedrolle, da børn er uselviske og slet ikke har behøv for alle mulige dyre ting, det er et behov vi som forældre skaber. Tilgengæld har de brug for tryghed og en nærværende familie, og har man overskuddet til netop det, så er der intet der holder en tilbage, jeg fortryder i hvert fald ikke et eneste sekundt, mine børn er det bedste der er sket for mig og jeg kan ikke vente med at blive mor for 3. gang

Link til selve bloggen til sidst: www.confessionsofapseudomom.dk

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar