Lia Linea, Novah Noice

Skal børn vækkes?

29. marts 2017

Børn og søvn er en kombination som ofte er meget delt, og med mange meninger,hvor meget skal børn sove? er faste senge tider vigtige? og skal børn vækkes fra deres middagslur? 

Jeg mener personligt at faste senge tider om aftenen er vigtige så barnet opnår en forudsigelighed og en tryk base. her kommer Novah Noice i seng mellem 18.30 og 19.30 og Lia Linea kommer i seng mellem 19.30 og 20.30 jeg er ikke så firkantet med de skal sove kl det og det. men vores godnat rutiner er det samme hver aften. og meget an på hvad vi har lavet om dagen vurdere jeg om de skal i seng tidligt eller lidt senere. 

Vækker jeg Novah Noice når han sover til middag? – NEJ 98% af tiden gør jeg ikke der er enkelte dage jeg bliver nød til det pga læge, hentning i vuggestue osv. men for det meste lader jeg ham og de få gange Lia Linea sover til middag lader jeg dem sove til de vågner. for det er ders måde at få ro i hovedet på og udvikle sig så meget. søvn er så vigtigt iforhold til udvikling af barnet så lad endelig dine børn sove så meget som muligt. Novah Noice sover 30-60 minutter til formiddag og 1-3 timer eftermiddag og Lia Linea sover næsten aldrig til middag mere i hverdagene (tror det handler om at der sker så mange ting hele tiden i børnehaven osv) men falder ofte i søvn i weekend hvor vi har en roligere rytme og en mere afslappet måde at få dagen til at fungere på. 

Hvad med om morgenen? – Jeg vækker dem aldrig om morgenen og har faktisk næsten aldrig behov for det for 98% af gangene så vågner de af sig selv når jeg fjerner mig fra sengen.☆ – men min holdning er klart at det bedste er at lade børn sove til de vågner også om morgenen og ført 6-8 mdr inden skolestart begynde at vække dem. men ved self godt det ikke er alle da har den mulighed.

Kys fra Lia, Novah og mig ♡

Relaterede indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar